OpenSSH Software

Written by Jochem. Posted in Beveiliging

OpenSSH LogoOpenSSH is een vrij te gebruiken versie van de SSH connectivity tools. Gebruikers van telnet, rlogin en ftp beseffen waarschijnlijk niet dat hun wachtwoord niet is versleuteld als deze wordt verzonden over het internet.

OpenSSH versleutelt al het verkeer (inclusief wachtwoorden) om afluisteren, overnemen van een verbinding en andere aanvallen te voorkomen. Daarnaast bevat OpenSSH veilige tunneling mogelijkheden en verschillende authenticatie methoden en ondersteunt het alle SSH-protocol versies.

De OpenSSH vervangt: rlogin en telnet door het ssh programma, rcp door scp en ftp door sftp. Ook inbegrepen is de sshd (ssh daemon, de server kant van het pakket), en andere programma’s zoals ssh-add , ssh-agent , ssh-keysign , ssh-keyscan , ssh-keygen en sftp-server .

Incoming search terms:

  • ssh telnet and rlogin client werkt niet meer
  • ssh telnet and rlogin client
Lees verder over: OpenSSH Software

Secure shell client (SSH Client)

Written by Jochem. Posted in Beveiliging

SSH (staat voor “Secure Shell) en dit is het protocol die de IT-afdeling wilt dat je gebruikt voor command-line (of shell ) toegang tot een Unix server. (Voor degenen onder jullie die weet wat de term “telnet” inhoud, SSH is een nieuwe en veiliger vervanging voor het inloggen op een server, telnet verzendt uw wachtwoord in een ongecodeerde vorm over een tussenliggende netwerk; SSH versleuteld in dit geval)

Wat is een SSH Client?

Een SSH client is een software programma die gebruikĀ  maakt van het secure shell protocol, dat een verbinding opzet met een externe computer.

De beveiligde SSH verbinding biedt authenticatie en encryptie. SSH bied ook compressie.

Incoming search terms:

  • ssh client
Lees verder over: Secure shell client (SSH Client)
Built with HTML5 and CSS3 I Copyright © 2012