OpenSSH Software

Written by Jochem on. Posted in Beveiliging

OpenSSH LogoOpenSSH is een vrij te gebruiken versie van de SSH connectivity tools. Gebruikers van telnet, rlogin en ftp beseffen waarschijnlijk niet dat hun wachtwoord niet is versleuteld als deze wordt verzonden over het internet.

OpenSSH versleutelt al het verkeer (inclusief wachtwoorden) om afluisteren, overnemen van een verbinding en andere aanvallen te voorkomen. Daarnaast bevat OpenSSH veilige tunneling mogelijkheden en verschillende authenticatie methoden en ondersteunt het alle SSH-protocol versies.

De OpenSSH vervangt: rlogin en telnet door het ssh programma, rcp door scp en ftp door sftp. Ook inbegrepen is de sshd (ssh daemon, de server kant van het pakket), en andere programma’s zoals ssh-add , ssh-agent , ssh-keysign , ssh-keyscan , ssh-keygen en sftp-server .

OpenSSH wordt ontwikkeld door het OpenBSD Project . De software is ontwikkeld voor landen die uitvoer van cryptografie toelaten en is vrij te gebruiken en te hergebruiken door iedereen onder een BSD licentie. Ontwikkeling brengt echter kosten, dus als u OpenSSH nuttig vindt (vooral als je het gebruikt in een commercieel systeem) kunt u overwegen om te doneren.

OpenSSH wordt ontwikkeld door twee teams. Een team uitsluitend voor OpenBSD-gebaseerde ontwikkeling, gericht op code die is zo schoon, eenvoudig te produceren en veilig mogelijk is. Het andere team neemt vervolgens de schone versie en maakt deze draagbaar/portable

OpenSSH Functies

 • Open Source Project
 • Vrije Licentie
 • Sterke encryptie (3DES, Blowfish, AES, Arcfour)
 • X11 Forwarding (versleutelen X Window System verkeer)
 • Port Forwarding (versleutelde kanalen voor protocollen)
 • Sterke Authenticatie (Public Key, One-Time Password en Kerberos-verificatie)
 • Agent Forwarding (Single-Sign-On)
 • Interoperabiliteit (Naleving van de SSH 1.3, 1.5, en 2.0 protocol standaarden)
 • SFTP-client en server ondersteuning in zowel SSH1 en SSH2 protocollen.
 • Kerberos en AFS Ticket Passing
 • Data Compressie

Open Source Project

De OpenSSH broncode is gratis beschikbaar voor iedereen via het internet. Dit bevordert het hergebruik van code en de code te testen. Code review zorgt ervoor dat bugs gevonden en gecorrigeerd kunnen worden door iedereen. Dit resulteert in veilige code.

Vrije Licentie

OpenSSH wordt niet gedekt door een beperkende licentie. Het kan gebruikt worden voor alle doeleinden, dat betekent expliciet commercieel gebruik. De licentie voor OpenSSH is opgenomen bij de distributie hiervan. Wij zijn van mening dat de wereld beter zou zijn als routers, netwerk-apparaten, besturingssystemen en alle andere netwerkcomponenten ssh geĆÆntegreerd zouden hebben.

Alle componenten met een restrictief karakter (bv patenten, ssl ) zijn verwijderd uit de broncode; alle gelicencieerde of gepatenteerde componenten worden gekozen uit externe bibliotheken (bijv. OpenSSL ).

Sterke encryptie

OpenSSH ondersteunt 3DES, Blowfish, AES en arcfour als encryptie-algoritmen. Deze zijn vrij van patenten.

X11 forwarding

X11 forwarding zorgt voor het versleutelen van X windows verkeer zodat niemand kan meekijken tijdens uw remote control sessie. Het programma stelt automatisch DISPLAY op de server en stuurt elke X11-verbindingen via het veilige kanaal. Fake Xauthority informatie wordt automatisch gegenereerd en doorgestuurd naar de andere machine, de lokale client onderzoekt automatisch inkomende X11 verbindingen en vervangt de nep-autorisatie-gegevens met de echte data.

Port Forwarding

Port forwarding voorziet in het doorsturen van TCP / IP-verbindingen naar een andere machine over een versleuteld kanaal. Standaard Internet applicaties zoals POP kunnen worden vastgezet..

Sterke authenticatie

Sterke authenticatie beschermt tegen verschillende security problemen, bijvoorbeeld: IP spoofing, false routes en DNS-spoofing. De authenticatie methoden zijn: .rhosts samen met op RSA gebaseerde host authenticatie, pure RSA authenticatie, one-time wachtwoorden met S/Key, en authenticatie via Kerberos .

Interoperabiliteit

OpenSSH versies voor 2.0 ondersteunen de SSH 1.3 en SSH 1.5 protocollen die het mogelijk maakt om te kunnen communiceren met de meeste UNIX, Windows en andere commerciƫle SSH-implementaties.

Vanaf OpenSSH 2.0, evenals de ondersteuning van SSH 1.3 protocol en SSH 1.5 protocol, heeft OpenSSH ook ondersteuning voor het SSH 2.0 protocol. Dit protocol vermijdt het gebruik van het RSA-algoritme.

Met OpenSSH haal je het beste van twee werelden. U kunt samenwerken met beide typen: SSH clients en SSH servers!

SFTP-client en server ondersteuning in zowel het SSH1 en SSH2 protocollen

Met ingang van OpenSSH 2.5.0, is SFTP volledig ondersteund met behulp van de sftp (1) commando als client. De sftp-server (8) subsysteem werkt automatisch in zowel het SSH1 en SSH2-protocol.

Kerberos en AFS Ticket Passing

OpenSSH stuurt ook tickets voor Kerberos en AFS naar de externe machine. Een gebruiker kan dan toegang tot al zijn Kerberos en AFS-diensten zonder de noodzaak om een wachtwoord opnieuw in te voeren.

Data Compressie

Datie compressie verbeteren prestaties voor trage netwerkverbindingen.

 

Bekijk de website van OpenSSH voor meer informatie.

Incoming search terms:

 • ssh telnet and rlogin client werkt niet meer
 • ssh telnet and rlogin client

Trackback from your site.

Leave a comment

Built with HTML5 and CSS3 I Copyright © 2012