Posts Tagged ‘microsoft’

Microsoft stapt van “Metro” naam af wegens copyright problemen!

Written by Jochem. Posted in Besturingssystemen, Windows

Microsoft maakt gebruik van de “Metro” naam om de nieuwe geometrische, typografische zware look-and-feel te beschrijven die centraal staat in Windows en zich meer en meer verspreidt over het gehele het assortiment van zijn producten. Voor het eerst getoond op de Windows Phone.

Lees verder over: Microsoft stapt van “Metro” naam af wegens copyright problemen!

Microsoft lanceert Outlook.com, de nieuwe mail service met Skype integratie

Written by Jochem. Posted in Internet, Software

Microsoft is gisteren gestart met een nieuwe e-mailservice, niet een vernieuwde versie van Hotmail, maar een geheel nieuwe, ingebouwde van-de-grond-af-aan service. Het heet Outlook.com, en in ieder geval voor nu zal het afzonderlijk bestaan naast Hotmail, Microsoft probeert hierdoor afstand te nemen van de slechte reputatie van Hotmail. De e-mail functies zijn in principe hetzelfde van deze twee diensten, maar vanuit een visueel oogpunt biedt het wel veranderingen. Outlook.com is alles wat Hotmail niet is, zo heeft Hotmail irritante banners en video-advertenties die erg afleiden, op Outlook.com zijn deze discreet.

Helaas zult u dus nog wel advertenties aantreffen maar deze diesnt bied wel meer. In plaats van die griezelige gepersonaliseerde advertenties  ziet u nu ook integratie met Twitter en Facebook. U kunt retweeten en dergelijken maar ook reacties plaatsen. Skype integratie komt er ook eindelijk aan maar is nu nog niet te gebruiken.

Outlook.com is open voor het publiek sinds gisteren. U kunt een nieuw account openen met een @outlook.com adres of uzelf aanmelden met een bestaande hotmail adres. Alhoewel deze dienst nog steeds in de preview fase zit kan iedereen zich al aanmelden. De opslag is “virtueel” onbeperkt maar Microsoft wil niet beloven dat potentiële spammers een account krijgen met onbeperkt datalimiet. Iedereen die een Microsoft account voor de eerste keer opent krijgt hierbij ook de gebruikelijke  gratis 7 GB aan SkyDrive opslag.

Incoming search terms:

  • mail openen via skype
  • hotmail openen in skype

Wat is computer virtualisatie?

Written by Jochem. Posted in Virtualisatie

Virtualisatie overzicht

Doorgaans is er op een normale computer slechts één besturingssysteem aanwezig, meestal is dit een op Microsoft Windows, Linux of MAC OSX gebaseerde besturingssysteem. Bij deze vorm kan er maar één besturingssyteem gelijktijdig opgestart worden.Er kan wel een dual boot systeem geinstalleerd worden maar het nadeel hiervan is dat de computer hiervoor opnieuw gestart moet worden en de lopende applicaties (programma”s) afgesloten moeten worden. Hierbij is het gehele systeem één geheel en als er iets misgaat zoals het corrupteren van het besturingssysteem dan kan het zijn dat het hele systeem opnieuw geinstalleerd moet worden.

Wat gebeurd er met Virtualisatie?

Met virtualisatie worden de (computer) componenten afzonderlijk van elkaar losgekoppeld. Dit kan onderverdeeld worden in:

presentatie virtualisatie:

Hierbij worden geen applicaties geinstalleerd op de werkplek van de gebruiker maar worden deze geinstalleerd op een centrale plek zoals het serverpark. Een andere benaming voor deze vorm heet Server Based Computing.

Incoming search terms:

  • handleiding vmware
  • vmware uitleg
Lees verder over: Wat is computer virtualisatie?
Built with HTML5 and CSS3 I Copyright © 2012