Windows 8 release preview

Written by Jochem. Posted in Recensies, Windows

Windows 8 Release preview

Microsoft heeft  onlangs de Release Preview van Windows 8 vrij gegeven.  Dit is een versie in het laatste stadium voordat de versie uitkomt die in de winkels komen te liggen. Deze versie is zo gezegd feature compleet en dit betekent dus dat hier geen nieuwe features meer bij komen voor de officiele release. De RTM versie zal binnenkort gestuurd worden (2 maanden) naar hardware partners zodat zij hier het een en ander aan kunnen testen.

 Eerder was er al een consumer preview te downloaden die nog niet helemaal compleet was. Deze was te installeren vanuit Windows 7 maar kon zoals ik hem al eerder heb getest ook geinstalleerd worden onder VMWare Workstation 8 en Sun VirtualBOX.

De kernel van Windows 8 is dicht getimmerd en als gevolg beter beveiligd. Apps kunnen geinstalleerd worden met een druk op de knop vanuit Microsoft’s “App store” in tegenstelling tot een uitgebreidere setup wat we eerder van hun zijn gewend. Dit keer heeft Microsoft er geen naam aan gegeven maar het “Microsoft Runtine” genoemd en het uiterlijk (de User interface) is ook aanzienlijk veranderd, deze gaat nu onder de naam “Metro” in plaats van “Aero”.

Lees verder over: Windows 8 release preview
Built with HTML5 and CSS3 I Copyright © 2012