Posts Tagged ‘vmware’

Wat is computer virtualisatie?

Written by Jochem. Posted in Virtualisatie

Virtualisatie overzicht

Doorgaans is er op een normale computer slechts één besturingssysteem aanwezig, meestal is dit een op Microsoft Windows, Linux of MAC OSX gebaseerde besturingssysteem. Bij deze vorm kan er maar één besturingssyteem gelijktijdig opgestart worden.Er kan wel een dual boot systeem geinstalleerd worden maar het nadeel hiervan is dat de computer hiervoor opnieuw gestart moet worden en de lopende applicaties (programma”s) afgesloten moeten worden. Hierbij is het gehele systeem één geheel en als er iets misgaat zoals het corrupteren van het besturingssysteem dan kan het zijn dat het hele systeem opnieuw geinstalleerd moet worden.

Wat gebeurd er met Virtualisatie?

Met virtualisatie worden de (computer) componenten afzonderlijk van elkaar losgekoppeld. Dit kan onderverdeeld worden in:

presentatie virtualisatie:

Hierbij worden geen applicaties geinstalleerd op de werkplek van de gebruiker maar worden deze geinstalleerd op een centrale plek zoals het serverpark. Een andere benaming voor deze vorm heet Server Based Computing.

Incoming search terms:

  • handleiding vmware
  • vmware uitleg
Lees verder over: Wat is computer virtualisatie?

Installeren van Ubuntu (10.04) onder VMWare

Written by Jochem. Posted in Handleiding, Linux

Voor de installatie van Ubuntu 10.04 LTS wordt er gebruik gemaakt van VMWare workstation. Dit is een virtualisatie platform en kan onder andere gebruikt worden om besturingssystemen uit te proberen. Er is alvast een virtuele machine aangemaakt met 2048MB RAM geheugen en 20 GB schrijfruimte. De installatie CD van Ubuntu 10.04 LTS is gekoppeld als .ISO bestand en wordt gesimuleerd alsof er een CD in de CD-ROM drive bevind.

Gekoppelde Ubuntu 10.04 machine in VMware.

Incoming search terms:

  • vmware handleiding
Lees verder over: Installeren van Ubuntu (10.04) onder VMWare
Built with HTML5 and CSS3 I Copyright © 2012